fredag den 21. december 2012

FORHØJET Blodtryk!!!


Forhøjet blodtryk (også kaldet hypertension) er ikke en som sådan en sygdom, det er en belastende faktor for hjertet og kan medfører risiko for udvikling af blodpropper i enten hjernen eller hjertet.
Ens blodtryk er lavest når man sover om natten, der skal anstrengelser eller aktivitet til før blodtrykket kan stige. Hvis man har stress, så kan det også fører til forhøjet blodtryk, men det har ikke nogen negativ virkning.

"Patienter" der har forhøjet blodtryk har som regel ingen symptomer.
Hvis det er ekstremt højt, kan man opleve svimmelhed og hovedpine (Men det er sjældent)
Når man skal kurér forhøjet blodtryk, er det ikke for at mindske ave anlæg, men for at mindske udviklingen for blodpropper i hjernen eller hjertet.

Det er meget almindeligt at have forhøjet blodtryk, man kan finde det hos 20-25 % af den voksne befolkning, chancen for at det stiger, sker med alderen. Det ses sjældent ved unge mennesker. Der er ikke nogen "bestemt" grænse for forhøjet bloktryk, men hvis den ligger på 140/90 eller derover, så er det forhøjet. Eksemplet 140 mmHg (Arbejdsblodtrykket) er det tryk som opstår i din pulsåre, da hjertet trækker sammen og 90 mmHg (hvileblodtrykket) er når hjertet slapper af og fyldes med blod mellem to hjerteslag.

Du kan forhindre forhøjet blodtryk, ved at spise sundt og varieret, non smoker og begrænset alkohol indtag og dyrk mere motion.   




Ingen kommentarer:

Send en kommentar