tirsdag den 6. marts 2012

Kost og sundhed

I dag har vi haft om kost og sundhed.

Vi gennemgik et power point med hvad der er godt og skidt for os

De 8 kost råd

De 8 kostråd er de officielle ernæringsanbefalinger til voksne i Danmark. De blev sidst opdateret i 2005 (dog blev råd nr. 3 opdateret i nov. 2008) og lyder:

Spis frugt og grønt – 6 om dagen

Spis fisk og fiskepålæg – flere gange om ugen

Spis kartofler, ris eller pasta og fuldkornsbrød – hver dag

Spar på sukker – især fra sodavand, slik og kager

Spar på fedtet – især fra mejeriprodukter og kød

Spis varieret – og bevar normalvægten

Sluk tørsten i vand

Vær fysisk aktiv – mindst 30 minutter om dagen

Men der er også mange der har fundet ud af der er noget sukker i frugt som ikke er godt for os. Med hensyn til fisk er det vigtig og spise det et par gange om ugen, igennem fisk får man jern, og det er især godt for piger fordi de mister noget blod og måneden .

Hvis man vil spise ris eller pasta er det bedst og spise de brune ris. Hvis man har sukkersyge er det ikke særlig godt og spise for meget kartofler m.m.

Sukker er hurtig energi, og det er ikke godt i længen.

Fedet er med til at hjælpe kroppen med at holde varmen.

Vand er Vigtig !

Meget vigtig og være aktiv, så får man et bedre stofskifte.

Vi så også et lille youtube klip, med folk fra stenalderne, hvordan de levede den gang. For den gang lavede man ikke så længe fordi man ikke spiste rigtig, og fik ikke alle de ting man skulle have.


Energifordeling.








Til sidst skulle vi ind på madital.dk og taste vores aktiviteter og det mad vi har spist for et helt døgn. For at se hvor sunde vi var.

Til slut sidst skule vi ind og skrive på vores wiki, om alt det info vi har fået i dag.

7 kommentarer:

  1. Øhh...jeg gætter på at dette indlæg er blevet skrevet hurtigt ned..

    Der er mange gode detaljer og fokus på, hvad der er godt og skidt for os at spise. Det virker bare ikke som om det bliver ført helt til dørs, når det kun bliver nævnt med et par ord...

    Tak for henvisningen til youtube-videoen, men har den noget at gøre med de cirkeldiagrammer der kommer efter eller er det noget andet? Ellers kunne et link til videoen også være smart.

    Jeg beklager meget, men jeg er næsten mere forvirret end før, efter at have læst indlægget her. Dog står de otte kostråd meget klart, og det er jo også dem der er vigtigst når alt kommer til alt:-)

    SvarSlet
  2. Jeg synes der er kommet det vigtige med fra dagens undervisning. For dem som ikke var til undervisningen, kan det måske være lidt forvirrende. Men ellers godt.

    SvarSlet
  3. Layout mæssig ser det fint ud. Jeg synes også du har fået det med, vi kom igennem undervisningen :-D!

    SvarSlet
  4. Jep. Ganske fint. Graferne må være fra Jeres kostanalyse. Det kunne man evt. præcisere og så også knytte nogle kommentarer til om hvorvidt det ser fornuftigt ud eller hvad. Mht til frugt, som du nævner, så er det generelt godt at spise. Men man skal som med alt andet ikke overdrive, da det er en del frugtsukker i. Mht til fisk så er det vigtigste at vi her får de gode umættede fedtsyrer og en del fedtopløselige vitaminer. Videon viste vel generelt ikke hvordan folk levede i stenalderen. Det var mere en diskussion af hvorvidt mættet fedt er godt elle ej. Mvh Klaus

    SvarSlet
  5. Jeg synes det er godt skrevet, og du kommer godt omkring. :)

    SvarSlet
  6. Jeg syntes ikke som sådan at det virker forvirrende, og jeg var ikke tilstede sidste gang! Nu ved jeg ikke præcist hvad i har gennemgået, men syntes du er kommet godt omkring de væsentlige ting omkring kost og sundhed :-)..

    SvarSlet