mandag den 26. marts 2012

D 20.03.12


I tirsdags har vi lavet et forsøg omkring blodsukkeret.
Ved det skulle vi finde ud af hvordan og hvor meget blodsukkeret vil stige og falde, ved indtagelse af forskellige fødevarer.
Vi fastede en hel dag, og da vi indtog fødevarer, steg vores blodsukker, da der gik noget tid, faldt det igen. Vi skulle havde taget 7 blodprøver løbende, med forskellige tidsintervaller.
Emily som drak fantaen, var den der fik det højeste blodsukker hurtigst.
Vi fandt så ud af at, når ens blodsukker falder, mister man energi, og har svært ved at koncentrere sig.
Udover denne øvelse, lavede dem som ikke var testpersoner, noget fysisk arbejde, bl.a. wii, løb og styrketræning. Herefter skulle de så måle puls og blodtryk. På den måde kan man finde ud af hvor god en kondition man har.


Vi skulle alle lave en fysisk profil.
Der var nogle forskellige måder at beregne ens fedtprocent, og vægt. Vi skulle også tage en test for at se hvor stor en lunge kapacitet vi havde.
Vi har bl.a regnet vores bmi ud. En anden øvelse viste hvor meget dine knogler vejer, på den måde kunne vi finde ud af om vi var overvægtige, normalvægtige eller undervægtige, i og med hvor meget vores knogler udgør af vores kropsvægt.

5 kommentarer:

  1. Rigtig fint skrevet, og det er til at forstå.
    jeg synes du får alle de ting med vi lavede den dag! :-)

    SvarSlet
  2. Dygtig Stephi! Du kommer godt omkring det hele, og det er til at forstå. Jeg mangler dog måske lidt beregningerne på de forskellige ting, men vi har jo selv papirerne, såå hva fanden! . ;)

    SvarSlet
  3. Godt indlæg med mange gode detaljer. Jeg føler at jeg, selvom jeg ikke var der, har fået en masse med omkring timerne. Også gode billeder. Jeg kan dog ikke helt se, hvad det sidste billede skal forestille:-)

    En lille kritik af indlægget kunne være, at det ville have været rart med en liste over, hvad I hver især skulle spise efter at have fastet:-)

    SvarSlet
  4. Rigtig fint indlæg, men synes jeg mangler graferne over hvordan blodsukkeret stiger ved indtagelse af diverse madvarer/drikkevarer. ;)

    SvarSlet
  5. Super fint indlæg. Gode billeder med blod og det hele, som viser hvordan I rigtig ofrer Jer i biologiundervisningen. Det gør indlægget levende at du har dem med. Kan savne at du nævner lidt baggrundsteori, som eks hvilken type kulhydrater der får blodet til at stige mest. Men ellers rigtig godt

    SvarSlet