torsdag den 5. januar 2012

Energi: Af Charlotte, Ida, Michelle

Hvad er energi : energi er noget vi producere, og noget vi selv benytter os af.

Hvilke energiformer kender i: Vi får energi af sollyset, vand og mad, vind. Nærmest alt omkring os producere energi og benytter sig af det.

Hvordan dannes energi: Man danner bland andet energi med vindmøller. Før i tiden brugte man vandmølle, og dengang brugte man også vindmøller til at lave mel med, da man på den måde kunne få ødelagt kornene.

Hvor dannes energi: det dannes stort set over alt.

Hvad skal energi bruges til: det skal bruges til at skabe mere energi og til at produceres det som vi bruger i hverdagen. Bla. mad, rengøringsmidler, tøj, materialer osv.

Hvem bruger energi og hvorfor: Det gør cykelryttere, maraton løbere og genneralt bare sportsudøvere.

4 kommentarer:

  1. I kommer fint ind på mange forskellige former for energi og hvem der bruger den. Jeg mangler dog lidt mere specifikt hvordan energien bliver lavet...

    SvarSlet
  2. Udmærket indlæg. Som sådan skaber vi ikke mere energi, vi omdanner bare energi til en form hvor vi kan udnytte det. Eks omdanner vi solenergien til elektricitet eller varmeenergi. Eller fossile brændstoffer til varme og elektricitet. Vi omdanner også den kemiske energi vi spiser til en form som vi kan udnytte. Som regel er der et vist energitab i processen. Det er vel ikke kun sportsfolk der bruger energi? Som menneske bruger vi gennemsnitligt ca. 40 kg ATP i løbet af et døgn til at opretholde vores livsprocesser. Mvh Klaus

    SvarSlet
  3. Flot opdelt, meget forståelig.

    SvarSlet
  4. Ser rigtig godt ud :)
    Men er det kun sportsudøvere som bruger energi?

    SvarSlet