tirsdag den 3. januar 2012

'Energi' af Philip, Tue, Kamilla og Marc

Energi er bevægelse. Dette ses i form af vindenergi, hvor vinden bevæger sig med en bestemt hastighed. I vandenergi, hvor vandet, ved hjælp af terræn og tyngdekraften bevæger sig. Solenergi, hvor solstrålerne kaster lys og varme ned på Jorden. Jorden udstråler derefter varme, den såkaldte jordvarme, som også er en form for energi. Elektricitet er også en form for energi.
Vi har lært at bearbejde stoffer som kul og olie og udvinde energi ud af det til at varme vores huse op. Også vind-, sol- og vandenergi har vi lært at udnytte til vores fordel, ved hjælp af vind- og vandmøller, samt solcelleanlæg. Disse tre anlæg skaber alle vedvarende energi for os til brug i dagligdagen.

3 kommentarer:

  1. Fint. Mange gode energiformer. Men energi er også andet end ting der er i bevægelse. Energi kan eksempelvis være lagret i kemiske bindinger. I nævner menneskers udnyttelse af energi. Nu har vi biologi, så kan I evt nævne forskellige måder hvorpå energi kan produceres. Vi har snakket om 2 i dag.

    SvarSlet
  2. Det er flot, at i uddyber tingene, godt skrevet:). Hvad vil det sige at " ved hjælp af terræn og tyngdekraften bevæger sig"... Altså ordet TERRÆN.
    I mangler, at beskrive om Hvem der bruger energi..

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet