Tarm kræft, en kostrelateret sygdom.
Mange mennesker rammes i dag af den frygtelige sygdom. Ca 3.600 personer får årligt stillet diagnosen tarm kræft. Risikoen for tarm kræft stiger med alderen og kan være arveligt.
Tarm kræft er en sygdom der hænger sammen med kost og miljøfaktorer. Det er en forandring i generne i tarmvæggenes celler, der får cellerne til at dele sig for hurtigt og ukontrolleret. 70% af tilfældene opstår i tyktarmen og de resterende 30% i endetarmen.
Følgende har indflydelse på tarm kræft:
Fedme
Kalorierig kost
Hyppig indtagelse af rødt kød
Ringe indtagelse af grønsager
Lav fysisk aktivitet
Højt alkoholforbrug
For at nedsætte risikoen for at udvikle tarm kræft, kan man forhøje ens indtagelse af grønsager og ens fysisk aktivitets niveau. Begge dele spiller en væsentlig rolle for tarm kræft sygdommen, og det er derfor vigtigt at leve en sund livsstil.
Hvis vi kigger på stenalderkostens grundprincipper, så har det en stor betydning, hvis vi dog tager indtagelsen af bælgfrugter fra. Et andet alternativt er det nordiske køkken, mere frugt og grønt hver dag. Fuldkorn, fisk og skaldyr er også meget vigtigt for den sunde livsstil.
Kilder:
Www.paleo.dk
Www.netdoktor.dk
Www.roche.dk
Www.ekstrabladet.dkWww.kræftensbekæmpelse.dk
Rigtigt fint blogindlæg.
SvarSlet/Annemette
Et rigtig fint indlæg. Delen med stenalderkosten kunne med fordel præciseres.
SvarSletFint overskueligt oplæg :)
SvarSlet